RECEPTY »
Quinoa salát s avokádem

Quinoa salát s avokádem

Quinoa salát s avokádem

0:15

doba přípravy

0:30

celkový čas

2

porce

8

ingrediencí

SNADNÉ

náročnost

Ingredience

  • 100 g quinoy
  • 100 g rajčat
  • 1 avokádo
  • 1 menší červená cibulka
  • hladkolistá petrželka
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř na dochucení
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Postup přípravy

    Quinou propláchneme vodou, abychom ji zbavili hořkosti a poté ji uvaříme dle návodu na sáčku a necháme vychladnout. Mezitím si nakrájíme ciblulku na jemno, pokrájíme rajčátka a petrželku. Avokádo omyjeme, rozpůlíme, vyndáme pecku a pokrájíme dužinu na kostičky. Pokrájené avokádo zalijeme citronovou šťávou, aby nám nezhnědlo.

    Nyní smícháme veškeré připravené ingredience, zalijeme olejem a dle chuti osolíme a opepříme. Tento salát může posloužit jako příloha, ale je vhodný i samostatně jako lehký oběd či večeře.

    Proč podporuje plodnost

    Avokádo má vysoký obsah vlákniny, je bohaté na zdravé mononenasycené a polynenasycené tuky, vitamíny A, C, D, B, draslík a je nejbohatším druhem ovoce na obsah vitamínu E.

    Quinoa je přirozeně bezlepková pseudoobilovina s vysokým obsahem bílkovin, vyrovnanou skladbou aminokyselin a vysokým podílem minerálů (fosfor, vápník, hořčík, železo, zinek, draslík a dalších). V tradiční čínské medicíně je quinoa často doporučována pro její blahodárný vliv na ledviny. Podle tradiční čínské medicíny jsou zdravé a silné ledviny základem všech tělesných funkcí a vitality a jsou klíčovým faktorem plodnosti a libida.

     

    MWMxZTl