Losos s fazolkovým salátem

Losos s fazolkovým salátem

Ingredience:

  • 2 filety z lososa
  • 300g zelených fazolek
  • olivový olej
  • sezam na posypání
  • sůl, pepř
  • Na dochucení salátu:

  • 1 lžíce balzamikového octa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 20 g nastrouhaného sýru pecorino
  • losos s fazolkami

    Postup přípravy:

    Filety lososa pokapeme olivovým olejem, osolíme, posypeme sezamem a vložíme do zapékací mísy. Dáme péct do trouby rozehřáté na 200 °C po dobu asi 20 minut (dle velikosti porce).

    Fazolky omyjeme, očistíme a rozkrájíme na půlky. Takto připravené je vhodíme do vařící vody asi na 6 minut. Poté je scedíme a propláchneme ledovou vodou.
    Zálivku si připravíme smícháním octa, oleje a prolisovaného stroužku česneku.
    Fazolky smícháme se zálivkou, posypeme pecorinem a servírujeme s upečeným lososem.

    Proč podporuje plodnost:

    Losos je výborným zdrojem omega - 3 mastných kyselin. Dostatečný příjem omega - 3 je důležitý pro hormonální rovnováhu, zvyšuje prokrvení dělohy a podporuje růst děložní sliznice, přispívá k lepší kvalitě cervikálního hlenu, působí protizánětlivě a má pozitivní vliv na kvalitu spermatu.

    Zelené fazolky obsahují spoustu vitamínu C, kyselinu listovou a provitamín A. Dále vitamíny B1, B2, B6 a vitamín E. Z minerálních látek je bohatě zastoupen draslík, fosor, vápník a hořčík. Jsou také výborným zdrojem vlákniny.

     

     

    YjgwODllO