Avokádový tataráček

Avokádový tataráček

Ingredience:

  • 1 avokádo
  • 1 menší červená cibule
  • 2 rajčata
  • čerstvá bazalka
  • 2 polévkové lžíce kaparů
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 polévková lžíce vinného octa
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • limetková šťáva podle chuti
  • sůl, pepř
  • avokadovy tataracek

    Postup přípravy:

    Oloupané avokádo pokrájíme na malé kostičky, vložíme do mísy a zakapeme limetovou šťávou.

    Kapary, cibuli a bazalku nasekáme na drobno a přidáme k avokádu. Poté přidáme hořčici, ocet, olivový olej, pepř a špetku soli.

    Vše promícháme a servírujeme na pokrájených rajčatech.

    Proč podporuje plodnost:

    Avokádo je vynikajícím zdrojem zdravých rostlinných tuků i vitamínů. Je nejbohatším zdrojem vitamínu E ze všech ovocných plodů. Vitamín E má pozitivní účinky na kvalitu pohlavních buněk, zvyšuje plodnost a podporuje růst v raných stadiích embryonálního vývoje. Avokádo obsahuje i kyselinu listovou, která hraje důležitou roli v období plánování těhotenství a v prvním trimestru těhotenství, neboť přispívá ke správnému dělení buněk a je zodpovědná za normální vývoj zárodečných tkání během těhotenství. Avokádo je rovněž výborným zdrojem vlákniny a minerálů jako draslík, hořčík a měď.
    Avokádo se tradičně užívalo na podporu erekce u mužů a dokonce je považováno za přírodní prostředek zvyšující libido.

     

     

    NTdkMjlmZT