Quinoa tabbouleh

Quinoa tabbouleh

Ingredience:

  • 1 hrnek quinoy
  • 1 salátová okurka
  • 1 stroužek česneku
  • 1 cibule
  • 1 hrnek nasekané hladkolisté petrželky
  • 3 rajčata
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 4 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř
  • quinoa tabbouleh

    Postup přípravy:

    Quinou propláchneme vodou, abychom ji zbavili hořkosti a poté ji uvaříme dle návodu na sáčku a necháme vychladnout. Mezitím si nakrájíme cibulku a česnek na jemno, rajčata a okurku na kostičky.

    Vychladlou quinou vsypeme do mísy, přidáme citronovou šťávu, olivový olej, sůl a pepř.

    Do mísy přidáme cibuli, česnek, petržel a rajčata a vše promícháme.

    Můžeme servírovat jako lehký oběd či večeři nebo jako přílohu k rybě či masu.

    Proč podporuje plodnost:

    Quinoa je přirozeně bezlepková pseudoobilovina s vysokým obsahem bílkovin, vyrovnanou skladbou aminokyselin a vysokým podílem minerálů (fosfor, vápník, hořčík, železo, zinek, draslík a dalších). V tradiční čínské medicíně je quinoa často doporučována pro její blahodárný vliv na ledviny. Podle tradiční čínské medicíny jsou zdravé a silné ledviny základem všech tělesných funkcí a vitality a jsou klíčovým faktorem plodnosti a libida.

    Petrželka obsahuje vysoké množství vitamínu K, železa a vitamínu C, který pomáhá tělu absorbovat železo. Dále je výborným zdrojem kyseliny listové, která je nejdůležitějším vitamínem při plánování těhotenství a v prvním trimestru těhotenství.

     

     

    OWJmMDI1N