Pečené chipsy z červené řepy

Pečené chipsy z červené řepy

Ingredience:

  • červená řepa ( množství záleží především na čase, který chcete strávit pečením )
  • olivový olej
  • růžová himalájská sůl
  • čerstvý rozmarýn
  • chipsy z řepy

    Postup přípravy:

    Troubu si předehřejeme na 200°C.

    Červenou řepu omyjeme, oloupeme a pokrájíme na tenoučké plátky. Plátky by měly mít stejnou tloušťku, aby se pekly rovnoměrně.

    Nakrájenou řepu dáme do mísy, zakapeme trochou olivového oleje a promísíme, aby byl každý plátek pokrytý vrstvičkou oleje.

    Na plech položíme pečící papír a na něj rovnoměrně klademe plátky řepy, tak aby se nepřekrývaly. Každý plátek jemně osolíme a můžeme přidat trochu rozmarýnu pro vůni.

    Pečeme asi 20 minut dokud není řepa křupavá a lehce nahnědlá.

    Proč podporuje plodnost:

    Červená řepa je bohatým zdrojem kyseliny listové, která má velký význam při plánování těhotenství a v prvním trimestru těhotenství, neboť podporuje zdravý vývoj plodu. Kromě kyseliny listové obsahuje červená řepa také vitamín C, E, B1, B2, B6 a důležitý antioxidant betain. Řepa obsahuje i výrazné množství železa, které je hraje roli při tvorbě červených krvinek, je důležité pro dělení buněk a rovněž pomáhá snižovat únavu a vyčerpání.

     

     

    MTA3YmFl